Zahájení turistické sezóny pod zámkem

I v letošním roce se děčínští muzejníci prezentovali na veřejné akci na nábřeží pod děčínským zámkem věnované slavnostnímu zahájení turistické sezóny.

V našem muzejním stánku byly pro zájemce o regionální historii k dispozici odborné publikace, Děčínské vlastivědné zprávy a mnohé další tiskoviny. K vidění byly ukázky sbírkových předmětů z muzejních přírodovědných sbírek, přeevším děti projevily zájem o soutěžní vědomostní kvíz o ceny. Figurina historického potápěčského skafandru přilákala nejen děti, ale i dospělé.

Vzhledem k tomu, že na letošní letní sezonu připravujeme několik akcí věnovaných africké kultuře, prezentovali jsme je i u této přílěžitosti pod souhrnným názvem Africké léto v muzeu.

Návštěvníci našeho stánku si mohli prohlédnout fotografie ze života v Africe, ukázky ručně vyráběných šperků a plastik. Zájemci o dění v muzeu či o africkou kulturu se dozvěděli podrobnosti o připravovaných výstavách na téma Africký šperk a umění. A také o programu na letošní Muzejní africkou noc, která se ponese ve stejném duchu a bude se konat v sobotu 8. 6. od 11 do 22 hodin.

Příchozím jsme odhalili celodenní program Africké noci v muzeu - na tento den připravujeme africké trhy s čerstvým exotickým ovocem, kořením, nápoji i pokrmy, módní přehlídkou afrických oděvů, koncert Sahu s tradičními národními písněmi černého kontinentu, prodejní stánky s originálními africkými předměty, komentované prohlídky výstav a přednášky. Zlatým hřebem bude AFRICKÁ CHARITATIVNÍ TOMBOLA.

Návštěvníci našeho stánku se dozvěděli ale ještě mnohem více k plánovaným akcím spojeným s Africkým létem v muzeu, které se budou konat v průběhu prázdnin (workshopy) či ve spolupráci s jinými děčínskými organizacemi.